Nyheter

Sida 1 av 6  > >>

Hjärnblödning [Mer]
Skrivet av: Ola, mar 18, 2020
Coronaviruset [Mer]
Skrivet av: Ola, mar 18, 2020
Coronahöst? [Mer]
Skrivet av: Ola, mar 18, 2020
Möten inställda under våren [Mer]
Skrivet av: Ola, mar 18, 2020
 

Vad har hänt

 

Har startat en Facebook för SMiL i Västerås (och närliggande orter). 

 

 

 

Framförallt är den för gruppen 18-65 år och medelålders då vi behöver få in fler yngre. Tycker att det känns för pensionärsaktigt idag och många medelålders vill inte engagera sig.

 

 

 

Den här gruppen kommer att börja inofficiellt men aktiviteterna kommer att ske med strokeföreningen i Västerås för att få in fler medlemmar. 

 

 

 

Här länken till Facebook 

 

 

 

Peter Törngren

 

 

SMIL-gruppen Den 24 september samlades 14 personer i vår kanslilokal på Järnvägsgatan 2 i Köping för att prata SMIL´s framtid inom Stroke Västra Mälardalen. Det framkom ganska snabbt vid borden att huvudorsaken till att ha en grupp för "yngre" med stroke och deras anhöriga är att få möjlighet att prata av sig med andra som har upplevt samma trauma som en stroke oftast innebär. Detta kan vara speciellt för den som befinner sig mitt i livet med småbarn, arbete, hus och trädgård. Resor och utflykter kan gott äga rum inom föreningens vanliga verksamhet. Summeringen av kvällen i kanslilokalen är att gruppen ska försöka att träffas till en början en gång per månad, nästa träff bestämdes till den 5 november vid f d Lunkans Restaurang i Köping där medlemmarna ska smaka på indisk kökskonst vid kl 17.00.
Avslutningsvis kan sägas att det inte finns någon övre åldersgräns satt för att kunna vara med i SMIL, man kan ju vara ung i sinnet trots att födelsedatumet säger något annat.


SMILTEATER
Söndagen den 3 april samlades ett 15-tal medlemmar i SMIL-gruppen inom Stroke Västra Mälardalen utanför den lokala Hagateatern, för att tillsammans se pjäsen Råttfällan. Gruppen gillade vad de fick se. De lokala amatörskådespelarna gjorde en bra insats.

Efter pjäsen samlades SMIL-gruppen i det intill liggande caféet för en kopp kaffe och en kaka samt en stund av samtal med varandra.

Per och Lotta Granberg, deltagare i gruppen informerade om att de den 12 maj kommer att ha en läkare på besök på deras egen restaurang och kulturkrog. Läkaren är specialist på kost, besökarna ska alltså få lära sig om kostvanor och hur man kan göra för att må bättre och t o m gå ner i vikt genom rätt kost.